UA / RU
Підтримати ZN.ua

З 1 жовтня в Україні запроваджуються нові розміри «військових» пенсій по інвалідності

До мінімального розміру пенсії по інвалідності також встановлюються надбавки, доплати і підвищення, передбачені законодавством.  

З 1 жовтня 2022 року зростуть мінімальні розміри «військових» пенсій по інвалідності. Це передбачено законом від 15.02.2022 №2040-IX «Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення пенсійного законодавства», пише у статті на ZN.UA журналіст Тетяна Кириленко.

Так, мінімальні пенсії для людей з інвалідністю внаслідок війни, залежно від групи інвалідності та військового звання, становитимуть від 4396 до 6532,50 грн, для інших, залежно від групи інвалідності та звання, — від 4186 до 5986,50 грн.

До мінімального розміру пенсії по інвалідності також встановлюються надбавки, доплати і підвищення, передбачені законодавством.

Для осіб з інвалідністю внаслідок війни розмір мінімальної пенсійної виплати не може бути нижче такої:

Підставою є постанова Кабміну від 28.07.2010 №656 «Про встановлення щомісячної державної адресної допомоги до пенсії особам з інвалідністю внаслідок війни та учасникам бойових дій».

Детальніше про те, як і які ще пенсії підвищаться з 1 жовтня, читайте на ZN.UA у статті «А пенсії з 1 жовтня таки перерахують — конкретні приклади».