UA / RU
Підтримати ZN.ua

Юань обійшов євро у списку найбільш популярних валют

Найбільш активно юані використовували у Китаї, Гонконгу, Сінгапурі, Німеччині та Австралії. Більш активне використання юаня пов'язують з послабленням контролю китайської влади над курсом своєї валюти.

Юань обійшов євро у списку найбільш торгованих світових валют у 2013 році. Про це 3 грудня повідомило агентство Bloomberg з посиланням на дані Співтовариства світових міжбанківських фінансових телекомунікацій (SWIFT). В даний час юань поступається лише долару США.

За інформацією організації, у жовтні юань використовували у 8,66 відсотка зовнішньоторговельних угод (із залученням акредитивів та інкасових доручень), у той час як євро - лише в 6,64 відсотка. Найбільш активно юані використовували в Китаї, Гонконгу, Сінгапурі, Німеччині та Австралії. На материковий Китай припадає 59 відсотків угод, номінованих в юанях. На Гонконг - 21 відсоток, а замикає трійку Сінгапур з 12 відсотками. По два відсотки припадає на ФРН і Австралію.

Більш активне використання юаня в агентстві пов'язали з послабленням контролю китайської влади над курсом своєї валюти. В кінці листопада Народний банк Китаю заявив, що не збирається нарощувати золотовалютні резерви країни, які склали у вересні 3,66 трильйона доларів.

У жовтні Китай домовився з Великобританією і Сінгапуром про прямі валютні торги. У тому ж місяці стало відомо, що Пекін і Брюссель схвалили своп-угоди обсягом у 350 мільярдів юанів. !zn

Читайте також:

КНДР перейде у торговельних розрахунках з євро на рубль та юань

Китайський юань досяг історичного максимуму щодо долара США

Юань подорожчав до максимуму за 19 років