UA / RU
Підтримати ZN.ua

Євросоюз розраховує скликати конференцію українських донорів до кінця року

Саміт G7 повинен домовитися надалі надавати економічну допомогу уряду України, "щоб ми могли внести внесок у стабілізацію країни і відновлення її економіки".

Євросоюз готовий скликати зустріч з координації міжнародних донорів України на початку липня і міжнародну конференцію донорів - до кінця року, заявив у вівторок голова Єврокомісії Жозе Мануел Баррозу.

"У відповідь на зростаючу необхідність координації міжнародних донорів в даний час готується платформа для надання донорської допомоги в Україні. Ми готові скликати зустріч з координації донорів на початку липня і міжнародну конференцію донорів до кінця року", - сказав Баррозу на прес-конференції перед самітом G7 у середу, 4 червня.

На його думку, учасникам саміту "групи семи" у Брюсселі слід домовитися про продовження тиску на Росію у зв'язку з ситуацією в Україні.

"Що стосується України, нам треба продовжувати чинити істотний тиск на Росію, щоб не дати їй далі втручатися у внутрішні справи України і підтримувати сепаратистські угруповання", - сказав він.

Баррозу також сказав, що саміт повинен домовитися надалі надавати економічну допомогу уряду України, "щоб ми могли внести внесок у стабілізацію країни і відновлення її економіки".

Голова Європейської Ради Херман ван Ромпей заявив у свою чергу, що Євросоюз продовжить працювати над додатковими обмежувальними заходами щодо Росії, які можуть бути застосовані, якщо напруженість в Україні не буде знижена.

"Якщо цього потребують умови, ми продовжимо працювати над додатковими заходами щодо Росії", - сказав глава Євроради.

За його словами, на ці заходи ЄС може піти, якщо Москва не буде сприяти зниженню напруженості в Україні.

Він також закликав Росію співпрацювати з новою владою в Києві.

"Ми закликаємо Росію співпрацювати з обраним і законним президентом України і робити активні зусилля по деескалації, використовуючи свій вплив на озброєних сепаратистів на сході України для того, щоб вони припинили незаконні дії", - сказав Ромпей. !zn

Читайте також:

Країни G7 вирішили провести саміт без Росії

Єврокомісія створила групу підтримки України

ЄС об'єднується, щоб скоротити залежність від російських нафти і газу

Ромпей упевнений в ефективності політики ЄС щодо Росії