UA / RU
Підтримати ZN.ua

Євросоюз разом зі США, Японією, КНР, Канадою і Туреччиною міркує над фінансовою допомогою Україні

ЄС пропонує організувати конференцію донорів для фіндопомоги Україні, яка заявила, що потребує $ 35 млрд (21 млрд фунтів), щоб пережити 2014 і 2015 роки. Консультації з цього питання європейці проводять з низкою інших країн.

Євросоюз має намір організувати конференцію донорів для фінансової допомоги Україні. З цього питання ЄС координує свої дії зі США, Японією, КНР, Канадою і Туреччиною.

Про це повідомляє агентство Reuters з посиланням на слова високопоставленого чиновника Європейської комісії в понеділок, 24 лютого.

"Конференція донорів, як тільки ситуація стабілізується, стане одним зі способів (допомогти Україні)", - сказав чиновник, що побажав залишитися невідомим.

"Ми також спілкувалися на цю тему з чиновниками з Японії, Китаю, Канади, Туреччини і США", - додав він.

Європейську - короткострокову - допомогу Україні може бути виділено вже до кінця нинішнього тижня, тобто до кінця лютого, заявив раніше голова комітету з міжнародних справ Європарламенту Елмар Брок. Але для її отримання необхідно сформувати новий уряд. Як довгострокову допомогу Брок назвав 20 млрд євро. У наданні такої допомоги, за його словами, будуть брати участь, окрім ЄС, Європейський банк розвитку, Міжнародний валютний фонд, США та інші міжнародні гравці. !zn

Читайте: США і ЄС готові надати Україні допомогу на основі програми МВФ