UA / RU
Підтримати ZN.ua

Євросоюз дасть Україні 110 млн євро на розвиток малого, середнього бізнесу

Кошти будуть спрямовані на підтримку підприємств, полегшення доступу малого бізнесу до дешевих кредитів, у першу чергу для регіонів, постраждалих від бойових дій.

В рамках консолідованого пакету допомоги від ЄС Україні в 11 млрд євро, розрахованого на кілька років, ЄС схвалив виділення 110 млн євро на підтримку малого та середнього бізнесу в Україні.

У Єврокомісії повідомили про позитивне рішення з даного питання.

Як уточнюється, 70 млн євро будуть виділені в рамках спецпакета заходів щодо підтримки розвитку приватного сектора, що передбачає підтримку малих і середніх підприємств у різних регіонах України і створення робочих місць.

Крім того, цей пакет доповнять кредитні гарантії в розмірі 40 млн євро від Інвестиційного фонду сусідства. За допомогою 40 млн євро буде полегшений доступ українського малого та середнього бізнесу до фінансування.

"ЄС робить свій внесок у відновлення економіки, зокрема, в регіонах, найбільш постраждалих від необхідності інтеграції внутрішньо переміщених осіб", - наводяться в повідомленні слова єврокомісара з питань розширення і політики сусідства Йоханнеса Хана.

"Сьогодні я можу оголосити, що малі та середні підприємства також виграють. Сьогодні ми пропонуємо 110 млн євро для них. Це допоможе, зокрема, в тих районах, які найбільше постраждали від конфлікту", - прокоментував президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер отримання Україною фінансових коштів у вівторок в рамках Міжнародної конференції на підтримку України.

Виділення України 11 мільярдів євро протягом декількох років було схвалено Євросоюзом в 2014 році. У дану суму входить допомога та кредити від структур ЄС, а також фінансових та інших проектів, що знаходяться в країнах Євросоюзу: Європейський інвестиційний банк (ЄІБ), Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР), Інвестиційний форум. Сюди ж входить засоби, призначені для реалізації угоди про асоціацію, модернізації української ГТС і так далі.

Читайте також: Росія відправить "гумконвой" для сімей загиблих шахтарів

Наприкінці березня Рада ЄС затвердила виділення Україні 1,8 млрд євро протягом 2,5 років.