UA / RU
Підтримати ZN.ua

Євросоюз дасть 1,5 млрд євро на створення робочих місць для жителів Донбасу

Низка європейських країн готові фінансувати нову програму української влади щодо створення та збереження робочих місць у східних регіонах. У програмі також обіцяють враховувати питання вимушеної міграції.

Країни-члени ЄС допоможуть Україні створити спеціальний фонд для розширення зайнятості жителів Донбасу.

Про це повідомила міністр соціальної політики України Людмила Денисова на конференції "Гідна праця для працівників-мігрантів", що відбулася в Києві за сприяння Міжнародної організації праці.

"Президент України оголосив мирний план врегулювання ситуації у Донецькій і Луганській областях, в рамках якого має бути розроблено нову програму зі створення та збереження робочих місць у східних регіонах, для реалізації якої кілька країн вже погодилися сформувати Фонд розміром у півтора мільярда євро", - сказала Денисова.

Міністр також зазначила, що до фонду буде залучено і внутрішні резерви.

"Нами також передбачено кошти з бюджету Фонду соціального страхування на випадок безробіття на 2014 рік. Міністерство вже розпочало роботу з підготовки програм зайнятості, які будуть враховувати питання вимушеної міграції, нові робочі місця будуть створювати також для тих громадян, які змушені залишити місця свого постійного проживання", - додала міністр.

Нагадаємо, за даними ООН, близько 34 тис. українських громадян були змушені покинути свої житла через збройні дії на сході країни. !zn

Читайте також:

Біженців із Донбасу готові прийняти всі регіони України

Рада Європи порекомендувала Україні терміново розробити план допомоги біженцям

Закон про статус переселенців із Криму і Донбасу не вирішить і 10% їхніх проблем