UA / RU
Підтримати ZN.ua

ЄС виділив 750 млн євро на зниження залежності від російського газу

Кошти на зміцнення енергетичної безпеки Євросоюзу будуть виділятися в рамках Європейського механізму об'єднаних енергосистем.

Єврокомісія виділила перші 750 млн євро на пріоритетні проекти з енергетичної незалежності. Про це повідомляє швейцарське ділове видання Romandie.com.

"Європейська комісія оголосила про виділення першого траншу в сумі 750 млн євро з бюджету ЄС на співфінансування пріоритетних проектів, які представляють спільну інфраструктуру держав-членів у сфері енергетики", - вказується в повідомленні.

У цьому контексті видання цитує єврокомісара з питань енергетики Гюнтера Еттінгера, який заявив, що "нинішня криза в Україні підкреслює важливість розвитку енергетичної інфраструктури та будівництва відсутніх ланок між державами-членами, з метою зміцнення енергетичної безпеки Євросоюзу".

У цілому для реалізації пріоритетних проектів планується виділити 5,85 млрд євро протягом 2014 - 2020 рр. Кошти будуть виділятися в рамках Європейського механізму об'єднаних енергосистем (МІЕ). Перший транш виділено для фінансування дослідження та будівництва низки проектів. Повідомляється, що список проектів був затверджений Європейською комісією ще в жовтні 2013 року. Він включає в себе близько 250 проектів енергетичної інфраструктури, у т. ч. і будівництво газопроводу Midcat між Іспанією і Францією. !zn

Читайте також:

Євросоюз хоче купувати російський газ за єдиною ціною для всіх країн

ЄС закликав країни ООН запровадити санкції проти Росії

Росія не виключає припинення поставок газу в Україну