UA / RU
Підтримати ZN.ua

Єгипет ввів антидемпінгові мита на імпорт арматури з України

Мита в розмірі 15-27% введені строком на чотири місяці.

Єгипет ввів мита на імпорт арматури з Китаю, Туреччини та України, повідомляє Reuters з посиланням на заяву міністерства торгівлі Єгипту.

Мито буде встановлена на рівні 17% - для китайської сталі, 10-19% - для турецької сталі і 15-27% - для продукції з України.

Дане рішення, як пояснив міністр торгівлі Єгипту Тарек Кабил, було прийнято за результатами розслідування, яке встановило, що місцеві виробники зазнають збитків від цінового демпінгу імпортерів.

Мита вводять строком на чотири місяці.

Нагадаємо, Європейська комісія вирішила не продовжувати чинну з 1999 року антидемпінгове мито на імпорт сталевих канатів походженням з України і Молдови.

23 січня цього року Національна тарифна комісія Пакистану ввела антидемпінгові мита на холоднокатаний листовий прокат з Китаю і України строком на п'ять років.

На початку 2015 року ЄК скасувала антидемпінгові мита на імпорт сталевих зварних труб з України і ввела мита для експортерів з Росії, Білорусі та Китаю. В ході розслідування ЄК було зроблено висновок, що постачання труб з України не можуть нашкодити європейським виробникам.