UA / RU
Підтримати ZN.ua

Яресько в Давосі обговорила третій транш фіндопомоги Євросоюзу

Глава Мінфіну зустрілася з єврокомісаром з економічних і фінансових питань.

Міністр фінансів України Наталія Яресько провела зустріч з комісаром ЄС з економічних та фінансових питань П'єром Московічі на Всесвітньому економічному форумі у Давосі в середу, 20 січня, повідомляє прес-служба Місії України в ЄС.

Яресько обговорила з Московічі умови отримання Україною третього траншу фінансової допомоги ЄС, а також реформування митниці й адміністрування податків в Україні.

Нагадаємо, раніше міністр повідомила про свої плани провести 15 зустрічей у Давосі з представниками урядів держав-партнерів України та керівництвом міжнародних фінансових організацій, зокрема, Міжнародного валютного фонду, Європейського банку реконструкції та розвитку, Європейського інвестиційного банку та Міжнародної фінансової корпорації.

Читайте також: Лідери G20 скорегують заяву за тероризму через паризькі події

У вівторок, 19 січня, в Давосі стартував щорічний Всесвітній економічний форум, в рамках якого зберуться понад 2,5 тисячі лідерів вищої ланки, зокрема, понад 50 глав держав та урядів, близько тисячі керівників транснаціональних компаній.

В 2016 році в рамках форуму відбудеться обговорення теми "Оволодіння четвертою промисловою революцією".

Напередодні повідомлялося, що президент України Петро Порошенко 20-22 січня відвідає з робочим візитом Швейцарію, де візьме участь у Всесвітньому економічному форумі в Давосі. У складі української делегації – міністр економічного розвитку Айварас Абромавічус.