UA / RU
Підтримати ZN.ua

Янукович хоче відправити українців на уранові рудники до Монголії, але поки йому запропонували вугільні шахти

Президент України Віктор Янукович заявив про інтерес українських фахівців до видобутку уранових руд. Він підкреслив, що можливе налагодження українського виробництва і переробки цієї сировини на території Монголії.

«Ми будемо зараз активно вивчати ситуацію ... і найближчим часом будемо діяти», - цитує президента його прес-служба.

Заява пролунала на спільній прес-конференції з Президентом Монголії Цахиагийном Елбегдоржем.

За словами В. Януковича, Україна зацікавлена ​​у співпраці з Монголією в різних сферах. «Ми маємо велику зацікавленість у тому, щоб брати участь в розробці інших корисних копалин на території Монголії з подальшою їх можливою ​​переробкою», - зазначив він.

Зокрема, В. Янукович додав, що Україна розгляне перспективи видобутку коксівного вугілля у Монголії. Таку пропозицію Україна отримала від монгольської сторони під час сьогоднішніх переговорів.

«Безумовно, для України цікаве питання видобутку коксівного вугілля в Монголії, яке сьогодні Україна експортує частково з Росії», - сказав В. Янукович.

Найближчим часом українські експерти відвідають Монголію з метою вивчення цього питання - про «способів видобутку коксівного вугілля, його якості, і, безумовно, можливості транспортування».