UA / RU
Підтримати ZN.ua

Янукович оголосив про закінчення "великої приватизації"

Президент Янукович у своєму виступі на честь Дня Незалежності країни розповів про нові етапи, які в своєму розвитку має пройти економіка країни.

Президент України Віктор Янукович у своєму виступі на честь Дня Незалежності заявив про завершення в країні "великої приватизації". "Завершується велика приватизація. Не держава, а приватна ініціатива керують розподілом ресурсів між точками зростання економіки", - зазначив глава держави.

За його словами, Україна продовжить роботу зі зміцнення енергетичної незалежності. "На зміцнення енергетичного суверенітету" спрямовані заходи щодо диверсифікації джерел постачання енергоносіїв, впровадження енергозберігаючих технологій, нарощування частки нетрадиційних та альтернативних паливних ресурсів", - сказав Янукович на урочистостях на честь Дня Незалежності України, які відбулися на Володимирській гірці в Києві.

Він підкреслив, що в рамках глобальної політики модернізації, що реалізується в країні, головним завданням є розвиток сучасної ринкової економіки, демократичного державного ладу і освіченого, вільного і самоврядного громадянського суспільства.

"Зараз ми реалізуємо найскладніший, перший етап модернізації, пов'язаний з системним реформуванням ринкової інфраструктури та соціальної сфери, створенням умов для прискореного розвитку реального сектору економіки, стимулювання конкурентоспроможності традиційних і нових галузей", - зазначив Янукович, додавши, що сьогодні Україна змінила підходи до державного регулювання економічних і соціальних процесів.

Серед пріоритетів державної політики розвитку країни він назвав будівництво і реконструкцію автомагістралей, залізниць, морських і річкових портів, аеропортів.

"На моє переконання, наступний етап модернізації повинен полягати в розвитку "суспільства знань", створення високотехнологічної наукомісткої економіки, зміцненні єдиного гуманітарного простору", - заявив Янукович.

Зазначимо, що рейтинг Топ-100 найвпливовіших українців за версією журналу "Кореспондент" у 2013 році в п'ятий раз очолив президент Янукович, а на третьому місці опинився його син Олександр Янукович. Старшого сина президента "Кореспондент" іронічно визначив як "українського Білла Гейтса і Марка Цукерберга в одному флаконі". Фінансова звітність його корпорації МАКО каже: за підсумками 2012 року група майже подвоїла розмір чистих активів - вони склали 970 млн грн проти 505,5 млн роком раніше. !zn

Читайте також:

У першій трійці найвпливовіших українців двоє з родини Януковича

Янукович пообіцяв до 2014 року завершити приватизацію шахт

Янукович нагородив Захарченка, Табачника, сина Пшонки і маму Арбузова

Яценюк відзначив День Незалежності ходою, Кличко - байкерським мотопробігом, а Тягнибок - запливом через Дніпро