UA / RU
Підтримати ZN.ua

Янукович через півроку після відтворення Мінпромполітики затвердив положення про міністерство

У Мінпромполітики вже є міністр і його заступники, однак повноцінно працювати воно зможе тільки зараз.

Міністерство промислової політики (Мінпромполітики), відтворене указом президента Віктора Януковича від 24 грудня 2012 року, отримало положення про міністерство, що дозволить йому найближчим часом почати повноцінну роботу.

"Основними завданнями Мінпромполітики є забезпечення формування та реалізація державної промислової політики, зокрема, у сферах машинобудування, машинобудування для агропромислового комплексу, хімічної, гірничо-металургійної, легкої, деревообробної промисловості та інших сферах промисловості відповідно до законів", - йдеться в указі президента від 19 липня.

Згідно з ним, граничну чисельність державних службовців та працівників апарату Мінпромполітики затверджує Кабінет міністрів.

Як повідомлялося, Мінпромполітики було реорганізовано відповідно до указу президента від 9 грудня 2010 року "Про оптимізацію системи центральних органів виконавчої влади" у Держагентство з управління державними корпоративними правами та майном і остаточно припинило існування у кінці 2011 року. Низка функцій Мінпромполітики була передана у відання Міністерства економічного розвитку і торгівлі та Мінприроди.

Відтворене міністерство очолює Михайло Короленко, який був призначений на цю посаду 5 лютого. З 22 травня він отримав першого заступника Миколи Євдокименка, що очолював до цього Запорізький автомобільний завод. А 12 червня заступник міністра був призначений Олександр Каленков, який до цього з березня 2011 року був першим заступником голови Держагентства з управління державними корпоративними правами та майном.

Нагадаємо, президент Віктор Янукович своїм указом 24 грудня 2012 року створив нове Міністерство доходів і зборів, утворене в результаті реогранізації податкової та митної служб. Тільки через три місяці, 18 березня, президент затвердив положення про Міндоходів. !zn

Читайте також:

Міністром промислової політики призначений Михайло Короленко - глава ПГЗК