UA / RU
Підтримати ZN.ua

Яценюк підтвердив, що Україна не має наміру платити за російський газ наперед

Оскільки російська сторона не йде на поступки в питанні ціни, Кабмін не має наміру погоджуватися на вимогу росіян купувати газ по передоплаті.

Україна не буде вносити Росії передоплату за природний газ. Про це йдеться у зверненні прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка до керівництва Європейської комісії і лідерів держав-членів ЄС у зв'язку із ситуацією, що склалася навколо проблеми постачання російського природного газу.

"Зазначаємо, що у зв'язку з відсутністю з боку російської сторони згоди на врегулювання спору щодо ціни на природний газ запитання передоплати не можуть стояти на порядку денному договірних відносин", - заявив Яценюк.

Нагадаємо, раніше міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Продан повідомив, що Україна не буде здійснювати попередню оплату російського газу при виставленої російським "Газпромом" ціною близько $ 480 за тис. куб. м. Українська сторона заявляла про готовність погасити поточний борг перед російським монополістом за умови збереження газових знижок.

У свою чергу, в уряді РФ наполягали, що обговорення компромісів з Україною з газового питання можливо лише після погашення боргів.

13 травня російський "Газпром" висунув НАК "Нафтогазу України" попередній рахунок за червень у розмірі 1,66 млрд доларів. !zn

Читайте також:

Москва назвала умови можливого надання газової знижки Києву

Медведєв хоче, щоб Україна надала графік платежів за газ

Юристи: Платити "Газпрому" "на авось" не варто