UA / RU
Підтримати ZN.ua

Wizz Air майже вдвічі збільшила плату за послугу пріоритетної посадки

Інший раз авіакомпанії, пропонуючи прийнятні ціни на авіаквитки, дотримуються потрібний баланс, підвищуючи вартість послуг.

Якщо ви хочете провезти трохи більше ручної поклажі в літаках Wizz Air, доведеться розщедритися: авіакомпанія майже удвічі збільшила максимальну плату за послугу пріоритетної посадки - з 17 до 30 євро, свідчить оновлена інформація про збори, оприлюднена на сайті лоукосту, повідомляє Avianews.

Таким чином, діапазон розміру цього збору тепер становить 5-30 євро, в той час як раніше він знаходився в межах 5-17 євро.

Оплата послуги пріоритетної посадки дозволяє пасажирам брати на борт літака два предмети ручної поклажі: один великий з габаритами до 55х40х23 см і вагою до 10 кг і додатковий з розмірами до 40х30х20 см. Мандрівники, в чий тариф не включено пріоритетну посадку, можуть безкоштовно провезти лише невелике місце ручної поклажі з габаритами до 40х30х20 см.

Wizz Air посилила умови провезення ручної поклажі з 1 листопада 2018 року, знизивши безкоштовну норму. Тоді лоукост зменшив розміри габаритів речей для безкоштовного провозу з 55х40х23 см до 40х30х20 див. Взяти ручну поклажу більшого розміру пасажири могли після оплати збору за пріоритетну посадку, розмір якого коливався від 5 до 15 євро. Пізніше цей діапазон був розширений до 5-17 євро.

Нагадаємо, 22 березня кандидат у президенти Юрій Бойко і голова політради "Опозиційної платформи - За життя" Віктор Медведчук зустрілися з прем'єр-міністром країни-агресора Дмитром Медведєвим і главою "Газпрому" Олексієм Міллером у Москві. Зустріч була присвячена газовим питанням.

Того ж дня СБУ заявила, що має намір у найкоротші терміни дати правову оцінку цим переговорам.

Під час засідання уряду 27 березня очільник МВС Арсен Аваков виступив із вимогою з'ясувати, на підставі яких документів Бойко з Медведчуком змогли здійснити авіапереліт із Києва до Москви, попри дію заборони про пряме авіасполучення із Росією. У свою чергу генпрокурор Юрій Луценко пообіцяв зареєструвати провадження про незаконний перетин кордону.

Раніше журналісти програми "Схеми" з'ясували, що Віктор Медведчук регулярно зловживає своїм статусом уповноваженого Україною на переговори з Росією щодо звільнення полонених й використовує своє виключне право прямого авіасполучення з Росією не тільки у державних цілях, але й у власних.

Нагадаємо, 16 вересня 2015 року набуло чинності рішення РНБО "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)", під які попала низка російських авіакомпаній, в тому числі найбільша - "Аерофлот". У відповідь Федеральне агентство повітряного транспорту (Росавіація) з 25 жовтня 2015 року ввело повну заборону на використання повітряного простору РФ для авіакомпаній України. У листопаді того ж року Державіаслужба України повідомила російську сторону про заборону транзиту через Україну для авіакомпаній РФ з 26 листопада.