UA / RU
Підтримати ZN.ua

Вугільні ТЕС та ТЕЦ готують до роботи на газі

Міненерго підготувало відповідні умови та просить Кабмін їх затвердити

Міненерго пропонує підготувати правові підстави для запобігання зупинці вугільних ТЕС та ТЕЦ та переведення їх на природний газ. Як заявляють у Міністерстві, це запобіжний захід на випадок гострого дефіциту електроенергії. Про це повідомляє пресслужба Міненерго.

Міністерство енергетики підготувало документацію, яка повинна дозволяти генерувати електроенергію вугільним електростанціям, використовуючи природний газ у разі особливого дефіциту основного виду палива.

"Цей механізм забезпечить беззбитковість виробництва електроенергії на теплоелектростанціях та теплоелектроцентралях з основним видом палива вугіллям при використанні ними природного газу і застосовуватиметься лише у разі та на період можливої відсутності вугілля у достатніх обсягах", – йдеться у повідомленні міністерства.

Про подробиці розробленого механізму переходу на резервне паливо в Міністерстві не поширювалися. Раніше можливість надання допоміжної послуги з виробництвом е/е із газу була надана об'єктам з основним паливом газ/мазут за ціною максимум 2500 грн/МВт-год.

За словами першого заступника міністра Юрія Власенка, запровадження цього механізму не означає переведення всіх ТЕС та ТЕЦ на газ, а його використання передбачається лише для обсягу генерації, якого може не вистачати у певний момент.

Читайте також: Державні ТЕС почали зиму з удвічі нижчими запасами вугілля за мінімально допустимі

Нагадаємо, що в Україні відсутність палива зупинила роботу 20 блоків та 1 корпусу ТЕС та ТЕЦ сукупною потужністю 7,26 ГВт.