UA / RU
Підтримати ZN.ua

ВР під час війни вирішила заборонити найдешевше покриття для дахів

У профільному комітеті ВР обурюються, що цей факт викликає несприйняття в Україні.

Комітет з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування Верховної Ради України схвалив законопроєкт "Про систему громадського здоров'я" №4142 до другого читання. Проєкт закону, серед іншого, забороняє використання хризотилового азбесту, який присутній у виробництві шиферу.

Про це повідомляє сайт ВР.

Голова Комітету з питань здоров‘я нації Михайло Радуцький визнає, що після ухвалення законопроету, виробництво шиферу в Україні припиниться. Водночас, він обурився тим, що цей факт викликає несприйняття в Україні.

"Працюють російські ботоферми. Знову розганяють безліч міфів, які не мають нічого спільного з текстом законопроєкту. Наративи дуже схожі на тези пропагандистів Кремля. Допомагають ворогу займатись диверсіями деякі виробники будівельних матеріалів, які використовують азбест. Адже документ нарешті забороняє шкідливе виробництво, як це зробили майже всі країни світу, навіть фашистська Росія", - зазначив він.

Читайте також: Україні буде важко позбутися тисяч зруйнованих будинків: чому руїни доведеться перебирати вручну

Нагадаємо, минулого року було проведене соціологічне опитування, результати якого показали, що 79% українців не підтримують або не визначились із питанням заборони шиферу в Україні.

За даними ЗМІ, наразі в районі бойових дій зруйновано понад 116 тисяч житлових будинків.

За даними громадського моніторингу, після окупації тільки в містах Бучі, Ірпені та Гостомелі 74% будинків старших за 2010 рік мають пошкодження різного ступеня.