UA / RU
Підтримати ZN.ua

Вперше з початку повномасштабної війни: до Одеси прибув "справжній" контейнеровоз

Судно прийшло із Китаю кілька днів тому.

Вперше з початку повномасштабної війни Росії в Україні до одного з терміналів Одеси пришвартувався «справжній» контейнеровоз. Він приплив 21 квітня із Чжухая (Китай) без заходу до інших портів, повідомляє "Думська".

Pros Hope – контейнеровоз, збудований у 2005 році в Румунії на верфі Vard Tulcea. Судно має довжину 148 метрів, завширшки 24 метри. Керує контейнеровозом німецька компанія Interorient Marine Services.

Раніше контейнери з вантажами доставляли до портів Великої Одеси не спеціалізовані судна, а так звані фідери, пристосовані для їхнього перевезення.

Два фідерні контейнеровози, керовані українською компанією, — T Mare і T Moon — з початку квітня працюють на лінії, що зв'язала Чорноморськ із турецьким портом Ялова та румунською Констанцою.

Читайте також: У квітні впали обсяги експорту зерна залізницею в країни ЄС, виключенням є Польща

Як писало ZN.UA, поки що чинний керівник МінАПК не знайшов часу для вирішення як нагальних, так і споконвічних проблем у нашому агроекспорті. На щастя, незабаром у крісло міністра має сісти його наступник. Він отримає у спадок цілу купу складних питань на межі державних інтересів та лобістського спротиву. Про це читайте у статті Юлії Самаєвої, редактора економіки ZN.UA, "Якщо навіть білий експортер чинить опір цивілізаційним змінам, пиши зникло".