UA / RU
Підтримати ZN.ua

ОП розглядає можливість фіндопомоги бізнесу під час нового локдауну

Швидше за все, сума підтримки буде нижчою за 8 тисяч гривень.  

В Офісі президента розповіли, що оцінюють можливість відновити фінпідтримку бізнесу під час нового жорсткого локдауну, але сума може бути нижчою за 8 тис грн. Про це заявив радник президента Олег Устенко у коментарі агентству Інтерфакс-Україна.

За його словами, необхідно враховувати прибутки держбюджету під час наступного локдауну.

"Доходи держбюджету в результаті локдауну можуть виявитися нижчими за очікувані... Постраждає не тільки доходна частина, а й видаткова: доведеться витрачати додаткові кошти на підтримку бізнесу за аналогією з колишньою президентською ініціативою, згідно з якою підприємці в "червоних" зонах могли отримати по 8 тис грн", - додав він.

Устенко вважає, що бізнес адаптувався до нових реалій.

"Локдаун не пройде безвісти, але поточна ситуація відрізняється від попередніх локдаунів. По-перше, економіка вже адаптована до таких ситуацій, є досвід і розуміння, як слід рухатися в період жорстких обмежень. По-друге, сам бізнес зможе відносно нормально функціонувати - є вакциновані, є той самий досвід", - резюмував Устенко.

Читайте також: Допомога ЗСУ від США: в Україну прилетів черговий вантаж із зброєю — фото

З 1 листопада у Києві посилюють карантин, місто переводять в "червону зону". Будуть діяти обмеження на роботу громадського транспорту та для відвідування неповнолітніми ТРЦ. Діти повертаються до дистанційної форми навчання