UA / RU
Підтримати ZN.ua

Восени у Києві відкриють представництво Офісу Японської організації зовнішньої торгівлі – Сибіга

Очільник МЗС зустрівся зі своєю колегою з Японії.

Цієї осені в Києві відкриють представництво Офісу Японської організації зовнішньої торгівлі (JETRO). Про це повідомив очільник Міністерства закордонних справ Андрій Сибіга після зустрічі зі своєю японською колегою Йоко Камікавою.

«Я особливо дякую Японії за її плани відкрити представництво Японської організації зовнішньої торгівлі в Києві вже цієї осені. Цей важливий крок допоможе збільшити торгівлю та інвестиції між нашими країнами. Ми сподіваємось на подальший розвиток нашої стратегічної співпраці», – написав Сибіга у соцмережі Х.

Він додав, що подякував народу Японії за підтримку, яка «рятує українські життя». Міністри також скоординували кроки щодо просування Формули миру, посилення ролі Японії та її компаній у відновленні України, збільшення енергетичної допомоги.

У серпні заступник міністра економіки України – торговий представник України Тарас Качка повідомив, що Мінекономіки завершило переговори й зареєструвало в нашій країні представництво JETRO. 

«Відкриття представництва JETRO в Україні є стратегічним кроком, результатом продуктивних переговорів з  урядом Японії, і знаменує собою початок нової ери співпраці між нашими двома країнами. Ми прагнемо створити привабливе бізнес-середовище, яке буде залучати японські інвестиції та сприятиме міцному партнерству між українськими та японськими компаніями», – зазначив тоді Качка.

Читайте також: Японія та Україна посилюють співпрацю в IT-сфері — Міноборони

Нагадаємо, в лютому 2024 року під час Конференції з економічного розвитку та відбудови у Токіо Україна та Японія підписали 56 документів, які регулюють різноманітні аспекти економічних відносин двох країн. Зокрема, в уряді повідомляли, що більше десятка домовленостей про підтримку відбудови України вдалося досягнути з потужними японськими організаціями, серед яких і JETRO.