UA / RU
Підтримати ZN.ua

Вітренко розповів, які завдання поставив Зеленський перед керівництвом "Нафтогазу"

Новий глава НАКу повинен збільшити видобуток газу.  

Президент України Володимир Зеленський доручив новому главі "Нафтогазу" Юрія Вітренко знову вивести компанію на прибуток і збільшити видобуток газу.

Про це розповів Вітренко в інтерв'ю НВ Бізнес.

"У мене є завдання від президента і прем'єр-міністра організувати роботу" Укргазвидобування "ефективним чином, щоб потреби населення України були повністю покриті газом власного видобутку. У першу чергу це питання національної безпеки", - заявив він.

За словами Вітренко, його завдання - щоб "покласти на стіл факти, які дозволяють прийняти обгрунтовані рішення, які дозволяють зробити так, щоб президента і прем'єр-міністра... ніхто не розводив".

"Якщо в ланцюжку поставок, по якій газ зі свердловини надходить в оселі українців у вигляді газу або тепла, є проблеми, то їх не можна просто перекладати на інших. Повинна бути активна роль" Нафтогазу ", щоб ці проблеми в країні були вирішені", - заявив він.

Вітренко зазначив, що напередодні призначення зустрічався з президентом Зеленським частіше, ніж з главою його Офісу Андрієм Єрмаком.

"З Єрмаком ми ніколи не обговорювали ніякі завдання щодо мого приходу в Нафтогаз або, до цього, на пост міністра енергетики", - заявив він.

Читайте також: «Звільнення Вітренка і прозорі конкурси»: голова наглядової ради «Нафтогазу» пояснила, що таке «хороше управління» в розумінні Заходу

Причина вчорашнього демаршу зі звільненням голови НАК «Нафтогаз України» Андрія Коболєва, та призначенням на цю посаду Юрія Вітренка – 50 мільярдів гривень, які НАК не поділив із Банковою, пише редакторка відділу економіки ZN.UA Юлія Самаєва.

Що за революцію в енергетиці затіяв Офіс президента? У чому причина вчорашнього демаршу зі звільненням Коболєва та призначенням Вітренка? Чому ОП створює купу проблем для держави, а далі їх лише примножуватиме? Читайте у статті Юлії Самаєвої «Віялові відключення совісті».