UA / RU
Підтримати ZN.ua

Виробник солодощів Milka та Oreo, який досі працює в РФ, скаржиться на несправедливий бойкот

Керівник компанії нагадав, ще є інші компанії, що залишись в Росії.

У повідомленні керівника Mondelez зазначається, що компанія незаслужено піддається бойкоту, оскільки є ще й інші підприємства, які також продовжують працювати в Росії, зокрема продавати продукти харчування та напої, пише Reuters.

Компанія заробляє немалі гроші залишившись в РФ. Прибуток російського філіалу Mondelez International за 2022 рік становив 339 млн дол (+303% за рік), виручка — понад 1 млрд дол (+38% за рік). Крім того, компанія поповнила бюджет країни-агресора на понад 61 млн дол податків.

«У записці під назвою «Примітка про Скандинавські країни/Росія», надісланій співробітникам у четвер, Вінценц Грубер написав про бойкоти, ініційовані проти Mondelez скандинавськими компаніями через її рішення залишитися в Росії, де їй законно дозволено працювати. Він описав тиск у скандинавських країнах як «важкий» і що він «глибоко засмучений тим, що відбувається» з їхніми брендами там. Марабу популярний у Швеції, а Фрейя – у Норвегії», - зазначається у статті.

Читайте також: Чого досягли та не досягли санкції проти Росії — Bloomberg

Нагадаємо, Євросоюз має намір відмовитися від планів запровадити санкції проти п'яти китайських компаній, які підозрюються у зв'язках з Росією. Це відбувається на тлі наближення членів ЄС до погодження 11-го пакету санкцій.