UA / RU
Підтримати ZN.ua

Доплата до пенсії у серпні: кому треба звернутися за отриманням

Це стосується певних категорій осіб.

В серпні деякі категорії осіб отримають додаткові виплати від держави. Мова йде про виплати до Дня незалежності, повідомляє Головне управління Пенсійного фонду України в Донецькій області.

Читайте також: Доплата за надстаж та перерахунок пенсій тим, хто працює: в ПФУ відповіли на популярні питання

Постановою Кабінету Міністрів України від 21.07.2023 № 754 «Деякі питання соціального захисту ветеранів війни та жертв нацистських переслідувань» передбачено разову грошову виплату до Дня Незалежності України особам, які мають статус відповідно до законів України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», «Про жертви нацистських переслідувань».

Хто і скільки отримає до Дня незалежності

Виплати до 24 серпня 2023 року громадяни отримають у розмірах від 450 грн до 3100 грн, а саме:

Кому треба звернутися для отримання виплати

Особам, які отримують пенсію/щомісячне довічне грошове утримання, грошові виплати призначатимуться в автоматичному режимі, без особистого звернення до органу Пенсійного фонду України.

Особам, які не перебувають:

грошова допомога виплачується за їх зверненнями до територіальних органів Пенсійного фонду України (сервісних центрів) із відповідною заявою та документами, що підтверджують особу, її статус, номером поточного рахунку уповноваженого банку тощо.

Деякі категорії пенсіонерів мають право на надбавки та доплати. Нагадаємо, яку надбавку можуть отримувати особи, які потребують догляду.