UA / RU
Підтримати ZN.ua

Виплати українському бізнесу від уряду Німеччини: стартує потужна програма грантового фінансування

Понад 500 мікро, малих та середніх підприємств можуть отримати кредитну підтримку з грантовим компонентом від уряду Німеччини в "Ощадбанку".

В "Ощадбанку" стартує друга фаза проєкту "Доступ до фінансування та підтримка стійкості ММСП в Україні ІІ" в межах проєкту міжнародної співпраці ReACT4UA, повідомляє сайт Мінекономіки. Бюджет проєкту складе 4,2 млн євро.

Читайте також: В Україні знову видали гранти: хто цього разу отримав їх і яку суму

В межах фінансування передбачено такі максимальні розміри сум гранту (компенсації):

Читайте також: Гранти на бізнес для жінок: хто їх може отримати

Отримати таку підтримку можуть підприємства, задіяні в економічно важливих для України сферах бізнесу:

У грантовій програмі можуть брати участь підприємства з позитивною кредитною історією, що мають до 250 працівників та річний дохід до 10 млн євро, які не отримували міжнародну технічну допомогу з 1 лютого 2022 року та не мають заборгованості перед держбюджетом.

Читайте також: Гранти на навчання у ЗВО: як їх нараховуватимуть вступникам

Заявки на участь у програмі приймаються у відділеннях "Ощадбанку" до 31 січня 2024 року.

Консультацію щодо отримання грантової підтримки можна отримати в контакт-центрі "Ощадбанку" для бізнес-клієнтів: 0 800 219 800.

Проєкт фінансується урядом Німеччини та реалізується німецькою федеральною компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH у співпраці з Deutsche Sparkassenstiftung für international Kooperation (DSIK) та Фондом розвитку підприємництва (ФРП).

Раніше ми писали про те, що в шести портах отримають гроші декілька компаній. Європейська комісія схвалила Румунії програму на 126 млн євро для підтримки портів, через які збільшилися торговельні потоки після початку повномасштабної війни Росії проти України. Це має сприяти торгівлі з України відповідно до плану дій ЄС "Шляхи солідарності".