UA / RU
Підтримати ZN.ua

Вимагаємо негайно виключити Росію зі складу IRENA - Держенергоефективності

Росія черговий раз довела, що не має права бути членом всесвітньої організації.

Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження (Держенергоефективності) підготувало звернення до генерального директора Міжнародного агентства з відновлюваних джерел енергії (IRENA) Франческо Ла Камера з вимогою виключити Росію зі складу організації. Звернення буде направлено через постійного представника України при IRENA Дмитра Сеніка.

В Держенергоефективності зазначили, що Росія, яка підірвала одну з великих ГЕС в Україні та Східній Європі, черговий раз довела, що не має жодного права бути членом всесвітніх організацій у сфері чистої енергетики.

«Наша позиція – незмінна і однозначна: вимагаємо виключити представника росії зі складу IRENA», - заявила Ганна Замазєєва, голова Держенергоефективності.

В організації вважають, що РФ та  цивілізований світ рухаються у різних напрямках.

«Недопустимою є присутність Росії в авторитетній міжнародній організації IRENA, яка об’єднує понад 160 країн в боротьбі за стале майбутнє і яка допомагає усім переходити на відновлювані джерела енергії», - переконана Замазєєва.

Читайте також: Через підрив Каховської ГЕС є загроза підтоплення енергооб’єктів Херсонщини, ситуація на ЗАЕС стабільна – Міненерго

Унаслідок підриву російськими військами дамби Каховської гідроелектростанції в ніч на 6 червня затоплено значну частину прибережних територій вниз за течією Дніпра, в тому числі міста Херсон, Нова Каховка та інші. Поки українська влада евакуйовує населення із правого берегу річки, найгірша ситуація складається на лівому березі Дніпра, який тимчасово окупували російські війська.