UA / RU
Підтримати ZN.ua

Вилучення авто для ЗСУ: в Міноборони пояснили, як це відбуватиметься

Повертатимуть транспортний засіб впродовж 30 календарних днів з моменту демобілізації.

Для вилучення транспортного засобу під час мобілізації необхідне рішення місцевої державної адміністрації, що оформлюється відповідним розпорядженням. Про це розповів у тижневому огляді речник Міністерства оборони України, старший лейтенант Дмитро Лазуткін.

"Військово-транспортний обов’язок встановлюється з метою задоволення потреб Збройних сил України та інших військових формувань на особливий період транспортними засобами, у тому числі водними і технікою. Це також можуть бути трактори, самохідні сільськогосподарські, дорожньо-будівельні машини, сільськогосподарська техніка", - заявив він.

Читайте також: У Росії пенсіонер на "Волзі" протаранив автобус з військовими
Читайте також: В українській розвідці прокоментували підрив автомобіля організатора катівень у Бердянську

За його словами, залучення транспортних засобів під час мобілізації здійснюється ТЦК, центральним управлінням або регіональними органами СБУ, відповідними підрозділами розвідувальних органів України на підставі вище згаданих рішень місцевих держадміністрацій.

У свою чергу приймання, передача, залучення під час мобілізації та повернення транспортних засобів після оголошення демобілізації здійснюються на підставі актів приймання-передачі, в яких вказано інформація про власників, технічний стан, залишкова вартість та інші необхідні відомості.

"Повернення транспортних засобів власнику здійснюється протягом 30 календарних днів з моменту оголошення демобілізації", - уточнив Лазуткін.

Президент України підписав закон №10449 про мобілізацію. Свій підпис голова держави поставив під документом 16 квітня. Він набере чинності з 18 травня.