UA / RU
Підтримати ZN.ua

Військові пенсії: скільки може отримувати пенсіонер, що знаходиться на державному утриманні

Відповідь дали у Пенсійному фонді України.

Українські військові мають право на призначення пенсії на особливих умовах. В Пенсійному фонді України розповіли, скільки може отримувати військовий пенсіонер, який перебуває на державному утриманні в будинку-інтернаті.

Читайте також: Пенсії військових: які види існують

Там зазначили, що під час перебування пенсіонера з числа військовослужбовців на повному державному утриманні у відповідній установі (закладі) йому виплачується 25% призначеної пенсії (стаття 48 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», стаття 56 Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб»).

 У разі вибуття пенсіонера з будинку-інтернату на лікування адміністрація закладу у триденний строк надсилає до органу Пенсійного фонду України відповідне повідомлення із зазначенням дати виїзду та дати повернення. Протягом періоду лікування пенсіонера, в тому числі у госпіталі, виплачується 100% призначеної пенсії.

Військові пенсіонери, які утримують непрацездатних членів сім’ї, мають право на призначення надбавки. Для її отримання треба відповідати певним критеріям.