UA / RU
Підтримати ZN.ua

Війна не завада: «Укргідроенерго» замовило люксовий мікроавтобус у стилі космічного корабля

Мова йде про Hyundai Staria за 2,5 мільйона гривень.

Держпідприємство «Укргідроенерго» 8 лютого після проведення відповідного тендеру замовило фірмі «Олімп Мотор» мікроавтобус за 2,53 млн грн. Про це пишуть «Наші гроші» з посиланням на інформацію в системі «Прозорро».

У лютому для філії «Каскад Київських ГЕС і ГАЕС» «Укргідроенерго» мають поставити повнопривідний семимісний мінівен Hyundai Staria US4 2.2 CRDi 7-Top Bronze n/BCA 8AT 4WD. Автомобіль буде 2022 року випуску в кольорі «чорний металік».

Зазначається, що цю модель із футуристичним дизайном у стилі космічного корабля виробник представив у 2021 році.

Комплектація 7-Top є найвищою. Хоча цю машину можна було купити дешевше на 2,32 млн грн (на 9%).

Зазначається, що фірма отримала підряд без конкуренції, бо на відкриті торги більше ніхто не прийшов. Київський «Олімп Мотор» належить фірмі «Хепі авто» Ірини Гінжул та Володимира Шепеля. Першою фірмою керує той же Володимир Шепель, а другою – Арсен Озов.

Читайте також: Центр протидії корупції роз'яснив на прикладі мера Дніпра Філатова, як отримати винагороду за відмову від хабаря

В Індексі сприйняття корупції-2022 Україна набрала 33 бали зі 100. Олександр Калітенко, юридичний радник Transparency International Ukraine, появснив для читачів ZN.UA, що це означає у матеріалі - «Корупція, відкриті дані і безпека. Про що свідчать бали України в Індексі сприйняття корупції-2022?»