UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Війна для бідних": профільний комітет ВР не підтримав бронювання від мобілізації за рівнем зарплати

Депутати відхилили правки до законодавства без обговорення.

У комітеті ВР з питань нацбезпеки та оборони відхилили поправки щодо бронювання працівників від мобілізації за рівнем зарплати. Про це повідомив народний депутат, член профільного комітету Ігор Копитін у коментарі LIGA.net.

З його слів, обговорення цих поправок відбулося на засіданні Комітету 25 березня.

Як розповів депутат, пропозиції щодо бронювання осіб, які отримують певну зарплату, були відхилені "навіть без обговорення".

"Метою законопроекту є встановлення соціально справедливої мобілізації. Фактичною суттю таких поправок став би принцип "війна для бідних". А це неприпустимо!" – наголосив Копитін.

Він нагадав, що Комітет – не остання інстанція, а є попереднім розглядом.

"Можливо, у сесійній залі Верховної Ради під час другого читання автори цих поправок зможуть ініціювати їхнє ухвалення", - додав він.

Раніше повідомляли, що в уряді планують прив'язати бронювання від мобілізації до рівня заробітної плати. Передбачено, що таку можливість можуть отримати ті, хто відповідає критеріям: одержують зарплату від 35000 грн.; сплачує ПДФО ≥ 6,3 тис грн, та ЄСВ ≥ 7,7 тис грн; працівники ІТ-сфери при сплаті ПДФО ≥ 6,3 тис. грн.

Зазначимо, що місяць тому у «Слузі народу» висунули ідею дозволити броню працівників від мобілізації за гроші. При цьому роботодавець має доплачувати за кожного працівника близько 20 тисяч гривень на місяць.