UA / RU
Підтримати ZN.ua

Відсутність санкцій проти Кабаєвої пояснюється зовсім не страхом перед Путіним - Центр противодействия дезинформации

Кабаєва, брак забезпечення ВСУ та відсутність підтримки України у світі - у порядку денному роспропагандистів.

Центр протидії дезінформації при РНБО України зібрав чергові ворожі фейки, маніпуляції та дезінформаційні вкиди, які окупанти згенерували станом на ранок 25 квітня 2022 року.

Так, пропагандистські ЗМІ РФ почали тиражувати тези про те, що «США не запроваджують санкції проти Аліни Кабаєвої через побоювання, що Путін «відреагує агресивно». Центр протидії дезінформації наголошує, що пояснення, яке надають росЗМІ цьому факту - начебто, що американці злякалися гніву російського лідера, це маніпуляція.

Також, не відповідає дійсності повідомлення щодо начебто браку боєприпасів в українському війську.

"Згідно із заявою командира незаконного збройного формування «П’ятнашка» (ОРДО), «в українських військових є проблеми з боєприпасами». Водночас повідомлено про втрату захисниками України більшої частини техніки, переданої Заходом. Застерігаємо: це – дезінформація", - йдеться в повідомленні.

Ще одним фейком, який запустили російські пропагандісти - що після початку війни в Україні Заходу не вдалося налаштувати більшу частину світу проти рф, а країни, що представляють більшість людства, не зайняли жодної позиції в цьому конфлікті.

"Застерігаємо: це – маніпуляція", - наголосили у Центрі протидії дезінформації.

Нагадаємо, раніше Головнокомандувач Збройних Сил України Валерій Залужний звертав увагу, що у соціальних мережах періодично зʼявляється інформація, яка використовується ворогом для нанесення втрат Збройним Силам України.

Зокрема, Залужний закликав "блогерів з великими аудиторіями, утриматися від публічних оцінок бойових дій, логістики, забезпечення і рішень командирів".

"Лише військове керівництво володіє всією повнотою інформації та використовує її для відбиття агресії. Запорукою успішного знищення противника є нерозповсюдження цієї інформації", - зазначив головнокомандуючий.

Щодо Кабаєвої, дану інформацію розповсюдила газета The Wall Street Journal. Як стверджує видання, підготовлені Міністерством фінансів США санкції, зокрема, проти голови ради директорів «Національної медіа групи» Аліни Кабаєвої були у результаті викреслені зі списку санкцій.

Журналісти WSJ також заявили, що Кабаєва допомагає президентові Росії приховувати активи за кордоном.

Раніше США, ЄС та Великобританія ввели персональні санкції проти Путіна та його можливих дочок Катерини Тихонової та Марії Воронцової.