UA / RU
Підтримати ZN.ua

Відомий банкір розповів, як рішення Нацбанку про керовану гнучкість вплине на курс гривні

Олег Гороховський вважає рішення регулятора правильним.

Девальвації гривні внаслідок того, що Національний банк планує відпустити її курс, не станеться, вважає український банкір, співзасновник monobank Олег Гороховський.

«Я вітаю це рішення НБУ», — написав він у своєму Telegram-каналі.

На переконання банкіра, Нацбанк має значний обсяг золотовалютних резервів, тому він не допустить значної девальвації національної валюти.

Читайте також: Топ-3 банків за кількістю карток: "Ощад" втратив друге місце

«Майже впевнений, що з курсом поки що нічого не станеться. У НБУ величезні резерви і відпускати курс, щоб він вилетів "в космос", вони точно не збираються, хоча б через те, що виборцям це не сподобається», —  прокоментував він. 

Натомість, впевнений Гороховський, вільне формування курсу є ознакою нормальності, і Нацбанк цим рішенням намагається натякнути, що життя триває, економіка тримається, фінансова система працює, незважаючи на війну.

2 жовтня Національний банк України заявив, що впроваджує керовану гнучкість обмінного курсу, що посилить стійкість валютного ринку та української економіки.

Міністр фінансів України Сергій Марченко заявляв, що не виключає ослаблення курсу гривні у 2024 році до рівня 41,4 гривень за долар США.