UA / RU
Підтримати ZN.ua

Відключення світла: в "Укренерго" заявили, що дуже скоро ситуація покращиться

Вірогідно, наприкінці липня відключень стане менше.

За півтора - два тижні ситуація з відключеннями електроенергії має покращитись. Про це заявив голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький.

За його словами, є певні передумова для такого сценарію. По-перше, очікується спад спеки. По-друге, будуть задіяні додаткові потужності.

«В третій декаді липня дійсно стане трохи легше. Це буде залежати від того, чи спаде спека. Ступінь полегшення буде залежати. Але дійсно має стати трохи легше, бо будуть включені додаткові генераційні потужності в енергосистемі», -  зазначив Кудрицький.

Є імовірність, що наразі ми, так би мовити, «на дні» відключень. Звичайно, ситуація може погіршитися через російські обстріли.

"Ставатиме легше й легше з плином часу. В серпні – вересні, жовтні – відключень буде менше. З єдиними застереженням, що ми не можемо прогнозувати атак ворога", – додав Кудрицький.

Читайте також: «Справедливі відключення»: у Yasno розповіли, як вони працюють

Відключати світло українцям у липні-серпні будуть часто, навіть якщо Росія в цей період не обстрілюватиме українську інфраструктуру (що малоймовірно), оскільки в країні накопичився великий дефіцит електроенергії, пише експерт ZN.UA з питань енергетики Ігор Маскалевич у статті "Розподілена генерація: порятунок потопаючих у руках самі знаєте кого".