UA / RU
Підтримати ZN.ua

Відео падіння великих шматків з мосту Патона: київська влада киває на безхатченків

У "Київавтошляхміст" поскаржилися, що регулярно просять безпритульних залишити міст, але вони не слухаються.

Київські комунальщики заперечують, що на відео, яке шириться в мережі, і на якому видно, як зі столичного моста Патона падають великі шматки, йдеться про руйнування моста. Про це повідомляється в коментарі КП "Київавтошляхміст".

Момент падіння був зафіксований камерами відеоспостереження.

Водночас у комунальному підприємстві "Київавтошляхміст" кажуть, що насправді у воду падали речі безпритульних. Візуальне та технічне обстеження нових пошкоджень не виявило.

"Відео однозначно не нове, але такий інцидент справді був. Співробітниками КП "Київавтодормост" встановлено, що у воду з мосту впали речі безпритульних. Вони живуть під мостом Патона на теплотрасі. У воду впали речі безпритульних та каміння, яке вони принесли на теплотрасу, де обладнали своє житло. Конструкції від мосту Патона у воду не падали", - заявили комунальщики в коментарі сайту "Сегодня".

При цьому у "Київавтошляхміст" поскаржилися, що регулярно просять безпритульних залишити міст, але вони не слухаються.

Нагадаємо, у 2014 році міст Патона визнали аварійним, а в 2018 році – критично аварійним. Реставрацію моста Патона планують завершити до 31 грудня 2025 року. Ремонт коштуватиме близько 7 мільярдів гривень. У процесі ремонту міст планують розширити до 8 смуг і додати велодоріжки.

9 листопада мер Києва Віталій Кличко розповів про ситуацію з ремонтом аварійного мосту Патона. Зокрема, заявив, що йому доводиться "молитися щоранку", щоби на мосту нічого не сталося.

Рік тому в мережі також було оприлюднене відео, на якому видно, як зі столичного мосту Патона в Дніпро полилася гаряча вода. 

За кілька днів стався другий прорив магістрального трубопроводу на мосту Патона. Як заявили в Київтеплоенерго, пошкодження було викликано гідравлічними випробуваннями тепломереж.

Ще одна подібна аварія сталася 3 березня.

Проблеми з мостами в Києві особливо гострі. За останній рік через поганий стан сталося кілька аварій. Наприклад, у грудні на Шулявському мосту впало кілька стовпів освітлення, що паралізувало рух, а громадському транспорту довелося змінити маршрути. Як повідомляло ZN.UA, шляхопровід був визнаний аварійним ще у 2013 році, його реконструкцію перенесли на 2015 рік, але так і не провели.

На початку липня частково обрушився шар бетону на Брестському шляхопроводі. Тоді один з шматків потрапив на авто, ще один пробив лобове скло вантажівки з боку пасажира.

У серпні обвалилася частина моста на проспекті Бажана на Осокорках. Бетон розкришився і впав на проїжджу частину в бік Південного мосту.