UA / RU
Підтримати ZN.ua

Віце-прем'єр Розенко пропонує людям в селах відмовитися від газу

За словами чиновника, "блакитне паливо" дешевшати не буде.

Жителям сільської місцевості варто подумати про альтернативні джерела палива, якими можна було б замінити газ. Про це, як повідомляє УНІАН, в ефірі "Еспрессо.TV" сказав віце-прем'єр-міністр Павло Розенко.

"Для жителів сільських територій перспективно в плані енергозбереження. Так, це радикальний крок... Але необхідно думати над відмовою від споживання газу", - сказав чиновник, нагадавши про підвищення цін на газ.

На його думку, цілком доцільно шукати більш дешеві альтернативи "блакитному паливу". Тим часом, тарифи на опалення з 1 липня зростуть на 75-90%. Голова НКРЕКП додав, що регулятор опрацьовує комплекс заходів, який дозволить в майбутньому знизити тарифи на тепло.

Нагадаємо, що Кабмін з 1 травня встановив єдину граничну роздрібну ціну газу для побутових споживачів на рівні 6,879 тис. грн за 1 тис. куб. м, для виробників теплової енергії - 6,81 тис. грн за 1 тис. куб. м (з урахуванням тарифів на транспортування та ПДВ).

Після прийняття цього рішення Міністерство економічного розвитку і торгівлі повідомило, що вартість теплової енергії для населення збільшиться на 60% – до 1041 грн/Гкал з 652 грн/Гкал.