UA / RU
Підтримати ZN.ua

Весняний локдаун скоротив кількість закладів громадського харчування — Опендатабот

Галузь втратила 14% об'єктів й 12% від обороту.

Після завершення останнього, весняного локдауну в Україні 14% закладів громадського харчування вирішили не продовжувати свою роботу.

Про це повідомляє Опендатабот з посиланням на дані IТ-компанії Poster.

Статистика показала, що відкриття ресторанів і кафе на недавніх травневих святах не врятувала ситуацію.

"На травневі свята обмеження були зняті, проте за цей період ресторанній сфері відновитися не вдалося. Відкрилося тільки на 2% більше закладів", йдеться в повідомленні.

Скріншот з сайту Опендатабот

Оборот в мережі закладів громадського харчування збільшився на 2% в порівнянні з показниками локдауну.

Ресторатори очікували святкового буму на час тривалого святкового вікенду, але він не вплинув на ситуацію: галузь втратила 12% обороту, яке існувало до початку локдауну, уточнюється в повідомленні.

Читайте також: Через пандемію в світі рекордно впало споживання вина

За рік карантину ресторанний бізнес втратив майже 40% закладів.

Скріншот з сайту Опендатабот

Раніше повідомлялося, що в столиці з початку введення повного локдауну 5 квітня виявили 1 516 закладів, які порушували карантин. Зокрема - 440 закладів громадського харчування, або практично кожна десята з перевірених, повідомили в Головному управлінні Держпродпотребслужби в Києві.

Також повідомлялося, що протягом періоду посиленого карантину в Києві правоохоронці зафіксували понад 10 тисяч адміністративних правопорушень.

При цьому ДБР в Києві, за сприяння ДВБ Нацполіціі, викрило чиновника поліції, який замість контролю за виконанням карантинних обмежень під час пандемії COVID-19 за гроші "дозволяв" роботу розважальних закладів та закладів громадського харчування.