UA / RU
Підтримати ZN.ua

Верховний суд підтримав Фонд гарантування в справі проти Рожкової по Платинум Банку

Йдеться про солідарне стягнення з відповідачів 1,5 млрд грн.  

Верховний Суд 28 липня задовольнив касаційну скаргу Фонду гарантування вкладів і скасував рішення судів попередніх інстанцій, якими Фонду було повернуто його позов до колишніх членів правління і наглядової ради Платинум Банку щодо солідарного стягнення 1,48 млрд грн. Про це повідомляє Finbalance.

Серед відповідачів - Катерина Рожкова екс-в.о. голови правління Платинум Банку, Костянтин Смольський - екс-глава правління Платинум Банку, Григорій Гуртовий екс-глава наглядової ради, інші особи.

Верховний Суд передав цю справу в Госпсуд Києва для вирішення питання про відкриття провадження.

Згідно з судовими матеріалами, ФГВФО відзначав, що під час ліквідації Платинум Банку виявив факти прийняття рішень посадовими особами банку, "на підставі яких в подальшому було здійснено ряд завідомо збиткових активних операцій, а саме продовження кінцевих термінів повернення кредитних коштів".

Верховний Суд констатував наступне, що позовні вимоги Фонду гарантування вкладів фізичних осіб до 12 відповідачів-фізичних осіб (входили до органів управління Платинум банку) пов'язані між собою одним і тим же способом захисту прав і законних інтересів.

Читайте також: Нацбанк підсумував прибутковість банків України за півріччя

Нагадаємо, що в березні Офіс генпрокурора передав в НАБУ справу щодо можливого розкрадання 900 млн грн в період націоналізації Приватбанку проти першої заступник голови НБУ Рожкової і декількох інших співробітників Нацбанку.