UA / RU
Підтримати ZN.ua

Верховний суд направив справу про сплату ОПЗ боргу Фірташу в нижчу інстанцію – ФДМ

Суд скасував рішення щодо сплати ОПЗ непогашеного боргу та пені.

Верховний суд скасував рішення суду м. Южний (Одеська обл.), за яким Ostchem Holding Limited мала право на стягнення в Україні з ПАТ "Одеський припортовий завод" (ОПЗ) 5,2 млрд грн. основного непогашеного боргу і 1,57 млрд пені за рішенням Арбітражного інституту Торгової палати м. Стокгольма. При цьому справу було направлено на новий розгляд до суду нижчої інстанції. Про це повідомив в. о. голови Фонду держмайна Віталій Трубаров на своє сторінці в Facebook.

"Постановою цивільного Касаційного суду у складі Верховного суду, ухвали суду першої та апеляційної інстанцій скасовано, а справу направлено на новий розгляд", – написав.

Трубаров уточнив, що раніше Фонд подав касацію у Верховний суд і клопотання про зупинення виконання постанови Южного міського суду Одеської області.

Керівник Фонду також нагадав, що наприкінці липня відбудеться конкурс з відбору радника для приватизації ОПЗ, який запропонує шляхи вирішення токсичних боргових зобов'язань підприємства.

Повідомлялося, що ФДМ знову змінив терміни приватизації ОПЗ.Проведення конкурсу за принципом аукціону перенесено з лютого на травень 2018 р.

Фонд держмайна повідомив про відсутність потенційних покупців ОПЗ.Заяв від потенційних інвесторів немає.

ФДМУ затвердив перелік підприємств для приватизації в 2018 році. ОПЗ і "Центренерго" увійшли в перелік підприємств, що підлягають приватизації.