UA / RU
Підтримати ZN.ua

Велика Британія підтримує модернізацію оборонного комплексу України

Посол зустрілася з гендиректором «Укроборонпрому».

Великобританія підтримує реформування і модернізацію оборонної промисловості України, заявило посольство Великобританії в Україні за підсумками зустрічі посла Мелінди Сіммонс з гендиректором концерну "Укроборонпром" Юрієм Гусєвим.

"Великобританія підтримує реформування і модернізацію оборонної промисловості України, в тому числі за допомогою проекту, спрямованого на розробку нової моделі корпоративного управління" Укроборонпрому ", - йдеться в повідомленні посольства в Facebook.

Посол привітала Гусєва з нещодавнім призначенням і висловила надію на плідну співпрацю.

Під час зустрічі вони обговорили перспективи співпраці в оборонній промисловості, які відкриває Угода про стратегічне партнерство між Україною і Сполученим Королівством; важливості врахування екологічних питань в ході модернізації оборонних підприємств; сприяння інклюзивності та гендерної рівності для більш широкого залучення талантів в колектив концерну.

Як писало ZN.UA, анонсована реформа українського оборонно-промислового комплексу передбачає створення нового міністерства, яке очолить профільний віце-прем'єр. Назвати нову структуру планують Міністерством розвитку стратегічних технологій і інновацій.

Детальніше про стан українського оборонно-промислового комплексу та перспективи його реформування читайте в статті Валентина Бадрака "Фундаментальна реформа ОПК. Мрії збуваються?" у ZN.UA.