UA / RU
Підтримати ZN.ua

Велика приватизація: найбільшу титанову компанію України погодився купити бізнесмен з Азербайджану

Власник Vodafone Україна був єдиним учасником аукціону на ОГХК. 

Компанія "Цемін Україна" азербайджанського бізнесмена Насіба Хасанова, що є також власником холдингу NEQSOL та  Vodafone Україна, була єдиним учасником аукціону з приватизації АТ "Обʼєднана гірничо-хімічна компанія". Про це повідомляється в системі Prozorro.Продажі.

Стартова вартість ОГХК становила 3,90 млрд грн, а "Цемін Україна" запропонувала 3,94 млрд грн.

На запит LIGA.net регіональний директор NEQSOL Володимир Лавренчук сказав, що холдинг чекає на завершення процесу приватизації та оголошення офіційних результатів відповідно до чинних процедур.

Відповідно до порядку проведення електронних аукціонів для продажу об’єктів великої приватизації, у випадку подання менше ніж двох заяв про участь в торгах, орган приватизації повинен протягом п'яти робочих днів з дня формування протоколу ухвалити та опублікувати рішення – продається актив чи ні.

Читайте також: Напередодні четвертої спроби приватизації ОГХК відчутно розгубила свій потенціал та ринкову привабливість

За словами Лавренчука, NEQSOL розглядає ОГХК як стратегічну інвестицію.

NEQSOL – група компаній, яка на 100% належить Насібу Хасанову з Азербайджану. Група розпочала свою діяльність із нафтогазової галузі на початку 1990-х років, її підприємства консолідовані у рамказ двох компаній – Nobel Oil E&P і Nobel Energy. Перша займається розвідкою та видобутком, друга надає послуги для нафтогазових операторів.

У 2019-му NEQSOL викупив у росіян Vodafone Україна, другого за величиною оператора мобільного зв’язку в країні. Холдинг також займається будівельними послугами та матеріалами, зокрема цементу.