UA / RU
Підтримати ZN.ua

Вартість нафти зростає на тлі угоди Росії та Саудівської Аравії

Світові ціни на нафту зростають, продовжуючи позитивну динаміку понеділка, свідчать дані торгів.

Вартість листопадових ф'ючерсів на нафту марки Brent зросла на 0,23% - до 47,74 долара за барель. Ціна жовтневих ф'ючерсів на нафту марки WTI піднімалася на 1,96% - до 45,31 долара за барель.

У понеділок Росія і Саудівська Аравія домовилися про спільні дії для підтримки стабільності на ринку та забезпечення сталого рівня інвестицій. Відповідну заяву підписали міністри енергетики країн Олександр Новак і Халід Аль-Фалих.

Заяву в цілому оптимістично було сприйнято ринками на тлі майбутнього у вересні в Алжирі XV міжнародного енергетичного форуму, в рамках якого країни ОПЕК планують провести неофіційне нараду. Очікується, що на цій зустрічі ОПЕК відновить переговори про заморожування з країнами, що входять і не входять в картель. Однак багато інвесторів зберігають скептицизм щодо успіху цієї зустрічі.

Як повідомлялося раніше, в ОПЕК невдоволені нинішніми цінами на нафту. В організації розраховують на ціни ближче до 60 доларів за барель.

Раніше експерти міжнародного рейтингового агентства Moody's Investors Service прогнозували, що ціни на нафту будуть перебувати в діапазоні 40-60 дол. за барель у середньостроковій перспективі.