UA / RU
Підтримати ZN.ua

В YASNO попередили українців: “Не продавайте генератори“

Але припустили, що осінню буде мінімум відключень.

"Укренерго" повідомило, що на сьогодні не планується відключень світла. Однак споживачам рекомендують не продавати "непотрібних" генераторів. Адже ситуація в системі досі нестабільна, заявив генеральний директор YASNO Сергій Коваленко:

Енергетичний терор Росії продовжується. Багато об'єктів інфраструктури було пошкоджено або зруйновано у результаті обстрілів. Послаблення відключень не повинно вводити споживачів в оману – жорсткі обмеження електропостачання можуть повернутися будь-якої миті.

"Одразу наголошую, що консенсусний прогноз не змінився. Не продавайте генератори. По можливості готуйтесь. З великою ймовірністю знадобиться. Це як страховка. Ми ж її купуємо не для того, щоб обовʼязково скористатися. А щоб була можливість скористатись у необхідний момент", - зазначив він.

За словами Коваленка, покращити ситуацію вдалося завдяки багатьом чинникам. Це і зміна погоди – температура повітря впала, і відсутність масованих обстрілів, і важка робота енергетиків, які працюють у цілодобовому режимі. Якщо різких змін не буде, можна буде розраховувати на прохождення осіннього сезону з мінімальними відключеннями.

Повідомлялось, що 31 липня планових відключень не має бути і вони не прогнозуються в системі загалом. “При зміні ситуації в енергосистемі про застосування заходів обмеження буде повідомлено додатково”, вказано у повідомленні НЕК.