UA / RU
Підтримати ZN.ua

В уряді Росії назвали ситуацію в економіці найгіршою з 2008 року

За перше півріччя російський ВВП виріс всього на 1,4%, а промисловість показала нульову динаміку, інвестиції також знаходяться в негативній межі.

Ситуація в економіці Росії є найгіршою з моменту світової кризи 2008 року. Про це заявив глава Мінекономрозвитку РФ Олексій Улюкаєв у своєму виступі в Держдумі Росії.

"Мені здається, що такої несприятливих обставин не було у нас останні п'ять років з моменту кризи", - сказав міністр, виступаючи на "урядовій годині" у Держдумі.

Улюкаєв нагадав, що уповільнення темпів зростання почалося з кінця минулого року, за перше півріччя російський ВВП виріс всього на 1,4%, а промисловість показала нульову динаміку, інвестиції поки що також знаходяться в негативній межі.

"Ми вважаємо, проте, що ситуація в третьому-четвертому кварталі дещо покращиться і результати будуть кращі, ніж у першому і другому кварталі. І ми вийдемо за підсумками року на рівень 1,8% зростання ВВП. Це, звичайно, теж незадовільно",- сказав голова Мінекономрозвитку.

Для того щоб надати динаміку зростання економіки і уникнути стагнації і рецесії, був розроблений цілий комплекс заходів, завершив Улюкаєв. !zn

Читайте також:

Падіння економіки України в II кварталі зафіксовано на рівні 1,1%

Ernst&Young погіршила прогноз зростання економіки України більш ніж у два рази

МВФ знизив прогноз по зростанню економіки України до нуля

Україна є єдиною країною світу, що не подолала кризу 2008-2009 років, - експерт