UA / RU
Підтримати ZN.ua

В "Укрзалізниці" розказали, скільки вагонів наразі мають кондиціонери

Різко збільшити кількість вагонів з кондиціонерами не вийде.

На даний час кондиціонери мають трохи більше половини вагонів "Укрзалізниці". Крім того, впродовж цього літа збільшити їх кількість неможливо, повідомив керівник пасажирського напрямку УЗ Олександр Перцовський, пише Уніан.  

"З 2000 вагонів, які зараз в пасажирських перевезеннях задіяні, 1100 обладнанні кондиціюванням. При чому там є різні системи: старші і новіші. У додатку ми відзначаємо позначкою сніжинки саме ті, які надійно будуть працювати, щоб люди могли орієнтуватися", — сказав Перцовський в ефірі телемарафону. 

За його словами, щоб різко збільшити кількість вагонів з кондиціонерами замало встановити в вагонах кондиціонери, потрібна загальна модернізація вагонів. Саме тому неможливо за короткий час збільшити кількість таких вагонів.  

Попри війну, наразі виробляється 66 нових вагонів. Для порівняння, у 2021 році виготовили рекордні 100 нових вагонів. 

"Вони всі є обладнаними кондиціонерами. Ті вагони, які ми самі модернізуємо, звичайно, виходять вже з кондиціюванням, але в кількості 100 на рік — це найбільша була партія закуплених за історію країни вагонів. Потреба є принаймні ще в тисячі", — додав він. 

Читайте також: “Укрзалізниця” порахувала, скільки українців щодня їздить електричками

Повідомлялось, що за перші п'ять місяців поточного року пасажири 8188 разів зверталися до контакт-центру "Укрзалізниці" з проханнями повернути їм втрачені речі.