UA / RU
Підтримати ZN.ua

В "Укренерго" відмовились називати зарплату Кудрицького, але в середньому члени правління в квітні заробили по 2 млн грн

В компанії стверджують, що закон не зобов’язує їх розкривати такі дані.

Компанія «Укренерго» відмовились оприлюднити розмір заробітної плати  голови правління Володимира Кудрицького і натомість назвала сукупну суму зарплатні усіх п’яти членів правління НЕК. Зокрема зясувалось, що у квітні вони отримали приблизно по 2 млн гривень на кожного, хоча на практиці зарплатня членів та голови правління може відрізнятись, пише OBOZ.UA.

Журналісти видання надіслали запит в НЕК «Укренерго» з проханням озвучити заробітну плату Володимира  Кудрицького, окремо вказавши оклад та додаткові нарахування за останні кілька місяців. Натомість у компанії заявили, що закон не зобов’язує їх надавати такі дані «поосібно» та опублікували сукупну зарплатню усіх членів правління.

Читайте також: Зарплати суддів в Україні: в яких судах платять найбільше та кому

Згідно з наданою інформацією, у грудні 2023-го на кожного члена правління припало в середньому 1,5 млн грн, у січні 2024-го – по 848,8 тис. грн, у лютому – 353,1 тис. грн, у березні – 499,2 тис. грн, а в квітні – 2,1 млн грн. Водночас на практиці зарплата голови правління може бути вищою, ніж зарплата члена правління.

Таким чином правлінню та голові «Укренерго» заплатили:

З якої причини зарплата в квітні зросла в чотири рази, в НЕК не зазначали. Водночас середня зарплата в «Укренерго» минулого року була на рівні 35 372 грн.