UA / RU
Підтримати ZN.ua

В «Укренерго» розказали, які об’єкти генерації електроенергії наразі ремонтують та чому

В Україна зруйновано така потужність, скільки улітку споживають Нідерланди чи Словаччина або всі країни Балтії разом.  

З 22 березня 2024 року росіяни завдали вже вісім масованих ракетно-дронових ударів по об’єктах генерації електроенергії, під час яких були пошкоджені всі великі теплові та гідроелектростанції України. За даними НЕК «Укренерго», внаслідок цього Україна втратила понад 9 ГВт генеруючих потужностей.

Про це свідчить всеукраїнське опитування ZN.UA відносно того, як українці переживають відключення світла. Детально читайте у тексті Юлії Самаєвої «Як Україна переживає найспекотніше літо і готується до найтемнішої зими».

Як пише авторка матеріалу, для порівняння, таку потужність улітку споживають Нідерланди чи Словаччина або всі країни Балтії разом.

«Укренерго» у відповідь на запит ZN.UA переконує, що ремонти тривають щоденно у цілодобовому режимі, й одне з ключових завдань для енергетиків зараз — відремонтувати якомога більше тих пошкоджених об’єктів генерації, які можна відновити до початку опалювального сезону.

Читайте також: Відключення світла у серпні: що чекає українців

Повідомлялось, що десята частина населення України досі впевнена, що влада та експерти їх дурять щодо відновлення енергосистеми

Раніше ми розвінчали найпоширеніші щодо енергосистеми. Про це читайте у статті "Розвінчування міфів в енергетиці" від Андріана Прокіпа, експерта із енергетики Українського інституту майбутнього в Києві, старшого наукового співробітника Інституту Кеннана у Вашингтоні.