UA / RU
Підтримати ZN.ua

В «Укренерго» пояснили, чому в різних регіонах вимикають електроенергію на різну кількість годин

За словами Кудрицького, у кожного регіону є специфіка, яка враховують при складанні графіків відключень.

В різних областях України населенню вимикають електроенергію на різну кількість годин, і це залежить від специфіки регіонів. Про це розповів голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький, повідомила прес-служба компанії.  

За його словами, головне завдання при складанні графіків відключень – враховувати саме специфіку регіону, зокрема процент інфраструктури, частку в споживанні промислових підприємств та інше.

«Треба розуміти, що різні області можуть мати різний процент критичної інфраструктури у своєму споживанні. Це сильно буде впливати на те, який графік відключень буде, наприклад, у населення. Є області, у яких дуже сильно розвинута промисловість. Наприклад, Дніпропетровська область. А є області, у яких дуже велика частка споживання саме населення і малих непобутових споживачів. Наприклад, Закарпатська область», - зазначив він.

Тому енергетики шукають баланс між тим, щоб пропорційно розподілити наявну електроенергію та врахувати специфіку регіону.

«Ясно, що навіть коли ти пропорційно на різні області розподіляєш ліміти, ефект для жителів може бути різним. Вся ця система – вона покликана, з одного боку, пропорційно розподілити наявну електроенергію. А з іншого боку – ще трохи врахувати «обласну специфіку». Зробити так, щоб не було, що на Київщині, наприклад, у людей півдоби немає світла, а на Дніпропетровщині – тільки 20% у людей немає світла», - зазначив Кудрицький.

Читайте також: В «Енергоатомі» обурилися на закиди ЗМІ щодо доходів від підвищення тарифів: «ні копійки не отримаємо»

Раніше голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький заявив, що в Україні і далі зберігається значний дефіцит в енергосистемі, тому в середу, 5 червня, теж можуть бути тривалими відключення електроенергії.