UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Україну для ТЕС Ахметова прибув антрацит з Роттердама

В порт "Южний" прибуло 80 тис. тонн вугілля.

Для потреб ТЕС Ріната Ахметова в порт "Южний" прибуло судно з 80 тис. тонн антрациту з Роттердама. Це вугілля поповнить склади Криворізької ТЕС. Про це повідомляє прес-служба ДТЕК з посиланням на директора з генерації електроенергії "ДТЕК Енерго" Сергій Куриленко.

"ДТЕК "Криворізька ТЕС" – одна з трьох станцій України, яка працює на дефіцитному антрациті. Такий вугілля не видобувається на контрольованій території України, тому ми прийняли рішення закупити необхідний обсяг вугілля в Роттердамі, - розповів він.

"У жовтні ми перевели третій блок "Придніпровської ТЕС" на газове вугілля. Тепер готуємо до переводу один з блоків Криворізької станції. Поки ж імпортний антрацит дозволить покривати потреби енергосистеми України і забезпечувати теплом 13,5 тисяч жителів Зеленодольська", - додав він.

Раніше повідомлялося, що ДТЕК придбав 80 тисяч тонн південноафриканського антрациту в Роттердамі.

Як писали для DT.UA Вікторія Войцицкая і Олена Сотник, народні депутати України ("Самопоміч"), формула Роттердам+ - запорука економічного процвітання корпорації ДТЕК, яка, крім здатності непомітно транспортувати вугілля з Роттердама в Україну, ще й може ставати абсолютно невидимою, коли ринок ТЕС аналізується державними чиновниками за фактом існування монополій.

Докладніше про необхідність регулювання ринків читайте в матеріалі Вікторії Войціцької і Олени Сотник "Відповідальний капіталізм" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".