UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Україні введуть мораторій на три роки на зміну податкового законодавства

Нацрада реформ домовився провести податкову реформу в нинішньому році і потім дати бізнесу "перепочинок".

Національна рада реформ домовилася про введення мораторію на три роки на зміну податкового законодавства після проведення податкової реформи в 2015 році, повідомив заступник голови АП Дмитро Шимків.

Тільки в поточному 2015 році вже було прийнято і вступили в силу з десяток законів, які змінюють податкове законодавство, зазначив він.

"Загалом консенсус є - це близько трьох років, щоб забезпечити прогнозований розвиток бізнесу і щоб держава чітко розуміла, як розвиваються надходження в бюджет", - сказав він, коментуючи результати розгляду податкової реформи на засіданні Нацради від 3 вересня.

На засіданні Нацради були представлені варіанти податкової реформи від Міністерства фінансів та профільного комітету Верховної Ради. Учасники засідання домовилися протягом одного-двох тижнів розробити компромісний варіант для подання у Верховну Раду.

Як писало раніше ZN.UA статті "Зачароване коло податкових недореформ", в цьому році Україну очікує черговий новий Податковий кодекс - вже зараз у профільному міністерстві кажуть про те, що навіть без змін податкових правил та ставок потрібно виправляти понад 50% тексту кодексу, у зв'язку з чим, можливо, його ухвалення в новій редакції. Очевидно, що змінений Податковий кодекс може стати неприємним сюрпризом для українців. Досі немає відповіді на питання, чого чекати платникам податків.