UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Україні посилять вимоги до якості курячого м'яса

МОЗ запропонував нові норми допустимого вмісту вологи в курячих тушках. Виробників будуть регулярно перевіряти на відповідність новим стандартам.

Міністерство охорони здоров'я пропонує з 2016 р. посилити вимоги до якості м'яса птиці, зокрема встановити максимально допустиму кількість вологи в тушках залежно від способу охолодження.

Про це йдеться в наказі Міністерства охорони здоров'я №694 "Про затвердження гігієнічних вимог до м'яса птиці та окремими показниками його якості", прийнятому 6 серпня 2013 р.

Згідно з наказом, для тушок, охолоджених повітрям, частка вологи, що виділяється при розморожуванні, повинна становити не більше 1,5%, для м'яса птиці охолодженого аерозолем - не більше 3,3%, а для охолодженого методом занурення у воду - не більше 5,1%.

Перевірки вмісту води повинна проводитися не рідше одного разу в три місяці шляхом відбору зразків заморожених і быстрозамороженных частин тушок птиці на потужностях, що виробляють таку продукцію.

Якщо птах надається як свіжа, вона не повинна мати жодних ознак попереднього охолодження або заморожування. !zn

Читайте також:

Україна тимчасово призупинила поставки курятини в Казахстан

Україна заборонила ввезення м'яса з Білорусі

Їй не сподобалося-2