Міністерство охорони здоров'я пропонує з 2016 р. посилити вимоги до якості м'яса птиці, зокрема встановити максимально допустиму кількість вологи в тушках залежно від способу охолодження.
Про це йдеться в наказі Міністерства охорони здоров'я №694 "Про затвердження гігієнічних вимог до м'яса птиці та окремими показниками його якості", прийнятому 6 серпня 2013 р.
Згідно з наказом, для тушок, охолоджених повітрям, частка вологи, що виділяється при розморожуванні, повинна становити не більше 1,5%, для м'яса птиці охолодженого аерозолем - не більше 3,3%, а для охолодженого методом занурення у воду - не більше 5,1%.
Перевірки вмісту води повинна проводитися не рідше одного разу в три місяці шляхом відбору зразків заморожених і быстрозамороженных частин тушок птиці на потужностях, що виробляють таку продукцію.
Якщо птах надається як свіжа, вона не повинна мати жодних ознак попереднього охолодження або заморожування. !zn
Читайте також:
Україна тимчасово призупинила поставки курятини в Казахстан