UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Україні хочуть заборонити будувати парковки всередині дворів будинків

Рекомендується розміщувати гаражі і паркування на периферії житлових районів.

Міністерство регіональної політики, будівництва і ЖКГ планує найближчим часом затвердити нові державні будівельні норми, що забороняють облаштування парковок для автомобілів всередині нових житлових кварталів, повідомив заступник глави відомства Лев Парцхаладзе на своїй сторінки в Facebook.

"В нових ДБН по плануванню і забудові територій ми пропонуємо заборонити проектування та організацію парковок для автомобілів усередині нових житлових кварталів. Житловий простір має використовуватися на благо мешканців будинків - створення дитячих ігрових майданчиків, зручних зон відпочинку, озеленення всередині кварталів", - повідомив він.

За словами чиновника, документ рекомендує розміщувати гаражі і паркування на периферії житлових районів і міжмагістральних територіях, а також у віддалених від ігрових майданчиків та зон відпочинку місцях житлової забудови.

"Це можуть бути наземні, підземні та об'єднані автоматизовані або звичайні гаражі, а у випадку з історичними і центральними районами міст - виключно підземні гаражі", - пояснив Парцхаладзе.

Він додав, що гостьові парковки рекомендується розміщувати з боку вулиці або проїзду, що обмежує квартал.

Повідомлялося, що президент Петро Порошенко підписав закон про реформування сфери паркування транспортних засобів, ухвалений Верховною Радою 21 грудня 2017 року.