UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Україні знову діють ліміти на вивезення за кордон готівки в іноземній валюті

Обмеження почали працювати з 13 березня.

В Україні від сьогодні, 13 березня, повертаються обмеження на вивезення за межі країни готівки в іноземній валюті. Відповідне рішення Національний банк України ухвалив 13 березня.

Тепер усім українцям, які виїжджають за кордон, не можна вивозити за кордон готівкові валютні цінності, обсяг яких перевищує еквівалент у 10 тисяч євро.

Якщо ж громадяни мають власні кошти, еквівалент яких перевищує встановлений ліміт, тоді на кордоні необхідно буде надати такі документи:

Це рішення ухвалили для запобігання виведенню капіталу за кордон з огляду на комунікації з відповідними органами влади. Також Нацбанк запевняє, що такий крок у нинішній ситуації є вимушеним.

Також українці мають декларувати валютні цінності, вартість яких перевищує еквівалент у 10 тисяч євро, коли перетинають державний кордон України. Ця вимога залишається незмінною.

Читайте також: Приватбанк змінив ліміти зі зняття готівки у банкоматах

Нагадаємо, що Національний банк рекомендує українцям, які мають намір виїхати за кордон, не вивозити готівку. Готівку рекомендується внести на карткові рахунки в Україні.